RECETAS DE PRIMAVERA (V): MUFFINS DE JAMÓN Y TOMATE

Imagen

No nos engañemos: ahora se llaman “muffins” pero toda la vida se han llamado magdalenas. Sea cual sea su nombre, estamos acostumbrados a comerlos dulces pero, ¿te atreves a cocinarlos salados?

Los ingredientes son: 3 huevos, 500 gr de tomates, 30 ml de aceite de oliva, 150 ml de leche, 150 gr de harina, medio sobre de levadura en polvo, 70 gr de queso parmesano rallado, albahaca fresca (3 o cuatro hojas), 100 gr de jamón ibérico cortado a dados pequeños y una cucharadita de azúcar.

Precalentamos el horno a 180 grados. Batimos los huevos, añadimos la leche e incorporamos la harina, la levadura, el queso y la sal, hasta que conseguimos una pasta homogénea. Añadimos el jamón y los tomates, todo cortado a dados. Añadimos la albahaca picada y la cucharadita de azúcar. Reservamos la pasta en el frigorífico unos 30 minutos y, seguidamente, la sacamos para llenar los moldes individuales.

Los horneamos unos 20 minutos, aproximadamente y los dejamos enfriar sobre una rejilla.

¿Qué os parecen? Originales, ¿verdad?

(Fuente: alacuina.blogspot.se)


RECEPTA DE PRIMAVERA (V): MUFFINS DE PERNIL I TOMÀQUET

No ens enganyem: ara se’n diuen “muffins” però tot la vida els hem anomenat magdalenes. Sigui quin sigui l seu nom, estem acostumats a menjar-nos-els dolços però, t’atreveixes a cuinar-los salats?

Els ingredients són: 3 ous, 500 gr de tomàquet, 150 ml de llet, 30 ml d’oli d’oliva, 150 gr de farina, 1/2 sobre de llevat, 70 gr de formatge parmesà ratllat, alfàbrega fresca (3-4 fulles), 100 gr de pernil salat a daus petits i una culleradeta de sucre.

Preescalfem el forn a 180 graus. Batem els ous, hi afegim la llet i la farina, el llevat, el formatge i la sal, fins que aconseguim una pasta homogènia. Hi afegiu el pernil i els tomàquets tallats a dauets també. Hi incorporem l’alfàbrega picada i la culleradeta de sucre.
Reservem la pasta a la nevera uns 30 minuts i seguidament la traiem per omplir els motlles individuals.

Els coem al forn uns 20 minuts aproximadament i els deixem refredar sobre una reixeta.

Què us semblen? Originals, oi?

(Font: alacuina.blogspot.se)